preskoči na sadržaj

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice

 > Naslovnica
Vijesti

O razvijanju školskih strateških partnerstava

Autor: Nikolina Pavlović, 15. 12. 2018.

Poštovane kolegice i kolege, roditelji i učenici!

Želite li se više informirati o KA2 (ključnoj aktivnosti 2) i STRATEŠKIM PARTNERSTVIMA u sklopu programa Erasmus+, te što ona nude našim učenicima i nastavnom osoblju, evo nekoliko zanimljivih poveznica i informacija.

O samom Erasmus+ programu možete više doznati ovdje:

Erasmus+ program je EU-a za potporu obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu u Europi. Njegovim proračunom od 14,7 milijardi eura omogućit će se više od 4 milijuna Europljana da se osposobljavaju, studiraju, volontiraju i stječu iskustva u inozemstvu.

A o VODIČU PROGRAMA – OVDJE.

Ključna aktivnost 2 odnosi se na INOVACIJE I DOBRE PRAKSE, a “osmišljena je za razvoj sektora obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih putem pet glavnih aktivnosti.” O kojim se aktivnostima radi pročitajte OVDJE.

Koje su prilike i što sve nudi KA2 PROČITAJTE ovdje:

Organizacije koje u njima sudjeluju trebale bi imati koristi od novih pristupa obrazovanju i osposobljavanja, stručnijeg i sposobnijeg profesionalnog okruženja unutar pojedine organizacije te pojačanog kapaciteta za rad na razini EU-a ili međunarodnoj razini.

Za strateško povezivanje škola i razmjenu ideja, nalaženje partnera te osmišljavanje inovacija i razmjenu dobrih praksi izvrsno služi platforma eTwinning, stoga pozivam sve kolege da se prijave i uključe u razne grupe ili ih sami oblikuju.

O našoj nacionalnoj Agenciji za mobilnost i EU projekte i čemu ona služi ovdje:

Među temeljne djelatnosti Agencije spada informiranje i savjetovanje o programima iz njezina portfelja, što je čini središnjom točkom odnosno polazištem za informiranje o međunarodnim mogućnostima na području formalnog i neformalnog učenja. Aktivnosti i usluge informiranja i savjetovanja besplatne su.

Kako je naša škola i inkluzivna te ima službeni dokument o inkluziji i Tim za inkluziju koji se zajedno s cijelim nastavnim osobljem trudi sve učenike s posebnim potrebama uključiti u sve vidove nastave, kao i nastojanja da se smanji rano napuštanje školovanja, predlažem da o tim temama nešto opširnije materijale pronađete na platformi School Education Gateway u dijelu INKLUZIVNO OBRAZOVANJE I RJEŠAVANJE RANOG PREKIDA ŠKOLOVANJA.

Nikolina Pavlović, prof.


Priloženi dokumenti:
Uvod_u_Kljucnu_aktivnost_2_-_skolska_partnerstva.pdf (938.06 KB)


Termini informacija
 

 

 

E-DNEVNIK

  

E - DNEVNIK
Tražilica
Korisni linkovi
 

 

 

Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice / A. Cesarca 20, HR-31500 Našice / ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr / ured@ss-ikrsnjavoga-nasice.skole.hr
preskoči na navigaciju